Arenabanan

Arenabanan är namnet på vår fantasifulla niohålare av absolut toppkvalitet. 9-hålsbanan som är slopevärderad enligt R&A består av nio spånnande par 3- och 4-hål. 

 

En stor skillnad mot andra banor är att vi format vår bana för att passa den nya tidens golfare. Kort sagt - en modern bana. Den härliga skotska linkskänslan, den uppfriskande vinden och det böljande gräslandskapet är närvarande på alla hål. Bansträckning och layout belönar tanke och strategi mer än slaglängd. Vajande rödsvingel och frisk västanvind. Blir det bättre än så?


Någon kallade Arenabanan för en modern bana för den nya tidens golfare – kort, men klassiskt klurig. Det stämmer ganska väl. Att banan skulle vara lite kortare var ett viktigt krav när vi byggde banan. Mest för att pricka rätt mot den moderna golfaren som kanske inte vill eller kan lägga 4-5 timmar på en golfrunda. Spelupplevelsen ska vara positiv för alla kategorier av golfare. Resultatet av allt detta är en utmanande, kortare golfbana, med fantastisk finish och kvalitet. 


Normalt sett är vår anläggning öppen redan i mars på grund av det gynnsamma underlaget och den härdiga grässorten. Stänger brukar vi göra först i början av december, självklart beroende på vädret. Arenagolfaren får oftast en längre säsong än andra golfare på våra breddgrader.


Bokningsinformation


Tidsbokning gäller alla dagar mellan 08:00 - 16:00. Du kan spela på Arenabanan utan att vara medlem i annan golfklubb eller om du är nybörjare utan officiellt handicap - men det är endast tillåtet på Golfarenans 9-hålsbana i sällskap med spelare som är fullvärdig golfmedlem på Halmstad Golfarena (max 4 spelare i bollen inklusive medlem). Medlemmen är då ansvarig för golfvett i bollen. Alla spelare i bollen måste ha personlig utrustning, delad golfutrustning mellan flera spelare är inte tillåten. Dresscode på Golfarenan innebär att minimikravet är shorts och kortärmad tröja, dock är linne ok för kvinnor, enligt praxis i golfsverige.


Du kan alltid nyttja våra träningsytor på Halmstad Golfarena oavsett om du har spelat tidigare eller inte (ovanstående gäller enbart Arenabanan). Där har vi inga krav på handicap eller liknande. Däremot gäller alltid och i alla fall sunt förnuft och säkert spel - förlupna golfbollar som sätter andras säkerhet i spel kan alltid inträffa, men om de beror på oaktsamhet blir vi lite arga på dig. Himalayas Äventyrsgolf är alltid ett bra alternativ om du vill testa att spela golf på riktigt gräs - en häftig upplevelse!

Lokala regler

Följande lokala regler gäller för allt spel på klubben om inte annat beslutats för en specifik tävling. Tidvis kan tillfälliga lokala regler gälla och dessa anslås.


Plikt för brott mot lokal regel (om inget annat sägs i den lokala regeln): Allmän plikt (förlust av hål i matchspel eller två slags plikt i slagspel)


Onormala banförhållande (Regel 16.1)

1. Mark under arbete (MUA)

a. Alla områden som identifieras av blå pinnar eller omslutes av vit linje är MUA.

b. Områden definierade av blå pinnar med grön topp är spelförbudszon som ska behandlas som ett onormalt banförhållande. Lättnad utan plikt för störande inverkan av spelförbudszonen måste tas enligt Regel 16.1f.

c. Områden i bunkrar där sand har förts bort av rinnande vatten vilket gett upphov till djupa fåror genom sanden är mark under arbete. Störande inverkan föreligger inte som bara ger störande inverkan på spelarens stans


2. Oflyttbara tillverkade föremål

Ett ungt träd identifierat med stödpinne är spelförbudszon.

Om en spelares boll ligger var som helst på banan, utom i ett pliktområde, och den ligger i eller vidrör ett sådant träd eller att ett sådant träd ger störande inverkan på spelarens stans eller området för den avsedda svingen måste spelaren ta lättnad enligt Regel 16.1f.


Slopetabeller

Nedan hittar du slopetabellerna för spel på Golfarenans Arenabana.

följ oss!

Hitta till oss!

Halmstad Golfarena

Strandlida 464

305 91 Halmstad

035 - 241 19 20

[email protected] 

öppettider

Måndag - Fredag 08.00-20.00 

Lördag - Söndag 08.00-18.00


Vad är Golfarenan? Vissa säger "en golfanläggning". Andra säger "ett Gym". Någon säger "ett hotell" och en annan säger "en konferensanläggning". Man kan sätta många positiva etiketter på Golfarenan, men som någon sa: "Måste upplevas - kan inte beskrivas..." Ja, det stämmer rätt bra. Välkommen.

KontaktA oss!