top of page

TRÄNINGSYTOR

Det ska vara roligt att träna! Därför är våra övningsområden både nischade och varierande. Här ska du kunna träna på alla tänkbara slag i medlut och motlut, från fairway och bunker. För att vara på våra träningsytor behöver du vara golfmedlem eller lösa dagskort.

DJI_0785.jpg

Dubbelsidig range - Havssidan & Solsidan

Varför ska en driving range inte vara inspirerande? Ja, det frågade vi oss också. Därför skapade vi en dubbelsidig range som tillåter golfaren att skräddarsy sina olika lägen. Först och främst kan du välja vindriktning. Medvind får du oftast från Havssidan medan Solsidan ger dig motvind. Grästee har vi på båda sidor och skulle det vara hällregn, snö eller om du vill stå under tak så har vi utslagsbås med uppvärmning på Solsidan. Här har vi dessutom Toptracer Range i 20 av våra 24 utslagsbås! Här är också belyst för träning när det är mörkt ute.

 

Men du kanske inte vill slå utslag från tee? Du kanske hellre vi träna på dina långa bunkerslag, eller från ruffen. Inga problem, på Golfarenan kan du träna på allt. Själva rangen är uppbyggd som en golfbana och ser ut som en golfbana. Vi har flera målgreener och annat att sikta mot. Dessutom är hela rangen är ondulerad - precis som en riktigt golfbana!

På Havssidans Range hänger gärna våra stammisar - av en anledning. Du har grästee på Rangen, en stor green att träna närspelet mot från både rangen och fairwayytan i anslutning till greenen. En övningsbunker och ja, en helt magisk utsikt över Kattegatt. Ofta är det medvind på den här sidan Rangen vilken rent mentalt kan kännas bättre också. Promenaden hit är några hundra meter, men det är det värt de allra flesta dagarna. 

Puttinggreen

Vår stora puttinggreen ligger väl skyddad mellan Arenahuset och Rangen. Det gör att vinden får lite svårare att komma åt och skapar bra förutsättningar för kvalitetspassen. Du hittar såväl plana som ondulerade delar på den 1200 kvadratmeter stora greenen och vi placerar ofta hålen på ett sätt som ger stor variation och många möjligheter oavsett om du vill träna korta- eller långa puttar.

Precis som alla våra andra greener har vi grässorten Rödsvingel på puttinggreenen. Det gör att vi kan erbjuda mycket bra förutsättningar med bra rull under stora delar av året. Rödsvingel klipps normalt på cirka 5 till 5,5mm höjd, vilket gör att gräset ser långt ut. Låt dig dock inte luras av detta då vi allt som oftast siktar på att hålla förhållandevis snabba greener hos oss. 

Chipgreenen

På vår 1700 kvadratmeter stora chipgreen hittar du oändligt många lägen. Fairwayområdet runt greenen är kraftigt ondulerat för att du ska kunna träna på alla möjliga och omöjliga slag. Därtill har vi två övningsbunkrar som sätter dig på prov - inte minst bunkern med den nästan två meter höga framkanten. Givetvis hittar du också rufflägen där vi vattnar och gödslar gräset för att det ska bli tjockt och mysigt att svinga klubban igenom det. 

Visst låter det inspirerande? Vi lovar att det ger resultat att gå omkring och hitta utmaningar i en timme eller två. För vem vill inte vara mästaren av närspel...

Träning med helt magisk utsikt över Kattegatt!

Citat från en gäst

Närspelsområdet

Här tränar du slagen från 30-100 meter och beroende på vinden så är svårighetsgraden minst sagt varierande. Har du tur så blåser det en del så du kan träna längdkänsla och bollflykt i både med och motvind. Behöver vi påpeka att det kanske blir ett av dina mest utvecklande träningspass någonsin? Och roliga! 

Om du bara besöker oss en dag är det här du ska lägga den mesta tiden. Leta dig runt de olika teeytorna och slå slag till de olika flaggorna på den gigantiska greenen. Du har ju minst tio olika avstånd att sikta mot från varje plats du står. När du har slagit från de kortklippta ytorna kan du flytta till vår rufftee - javisst, en sådan har vi nämligen också. Hur har du det egentligen med wedgarna från tjockruffen med 70 meter kvar till flaggan? Hos oss kan du ta reda på det. Typ 50 gånger på raken. Nyttigt!

bottom of page