top of page

ARENABANAN
9-HÅLSBANA

Arenabanan är en slopevärderad linksbana med sju par 3-hål och två par 4-hål i en magnifik miljö med böljande fairways, vajande ruffgräs och makalös havsutsikt.

DJI_0568.jpg

OM ARENABANAN

En stor skillnad mot andra banor är att vi designat vår bana för att passa den nya tidens golfare. Kort sagt - en modern bana. Den härliga skotska linkskänslan, den uppfriskande vinden och det böljande gräslandskapet är närvarande på alla hål. Bansträckning och layout belönar tanke och strategi mer än slaglängd. Vajande rödsvingel och frisk västanvind. Blir det bättre än så?

 

Att banan skulle vara lite kortare var ett viktigt krav när vi byggde banan. Mest för att pricka rätt mot den moderna golfaren som kanske inte vill eller kan lägga 4-5 timmar på en golfrunda. Spelupplevelsen ska vara positiv för alla kategorier av golfare. Resultatet av allt detta är en utmanande, kortare golfbana, med fantastisk finish och kvalitet. 

 

Normalt sett är vår anläggning öppen redan i mars på grund av det gynnsamma underlaget och den härdiga grässorten. Stänger brukar vi göra först i början av december, självklart beroende på vädret. Arenagolfaren får oftast en längre säsong än andra golfare på våra breddgrader.

Bokningsinformation

Tidsbokning gäller alla dagar mellan kl. 08:00-18:00. Du kan även spela på Arenabanan utan att vara medlem i annan golfklubb, om du är nybörjare och/eller har över 36 i handicap - men det är endast tillåtet på Golfarenans 9-hålsbana i sällskap med spelare som är fullvärdig golfmedlem på Halmstad Golfarena (max 4 spelare i bollen inklusive medlem). Medlemmen är då ansvarig för golfvett i bollen och har 36 eller lägre i handicap.

I det fallet att ingen medlem spelar med i bollen gäller minimikravet på högst 36 i handicap för samtliga spelare. Samtliga spelare behöver i detta fallet också vara aktiva medlemmar i en golfklubb.

Alla spelare i bollen måste ha personlig utrustning, delad golfutrustning mellan flera spelare är inte tillåten. Dresscode på Golfarenan innebär att minimikravet är shorts och kortärmad tröja, dock är linne ok för kvinnor, enligt praxis i golfsverige.

Slopevärdering damer
Slopevärdering herrar
Lokala regler
bottom of page