top of page
Lina och Martin.jpg

Halmstad Golfarena är ett familjeföretag som drivs av mig och min man Martin Siljegård. Tillsammans med våra fantastiska medarbetare vill vi skapa en härlig miljö att längta till. Vi har kommit långt, men vi vill ständigt fortsätta att utveckla delarna till en än bättre helhet! 

Lina Siljegård, VD och delägare

En plats att längta till

Halmstad Golfarena invigdes 2011 och fick snabbt utmärkelsen Sveriges bästa träningsanläggning för golf. Sen dess har anläggningen fortsatt att utvecklats! Numera är Halmstad Golfarena en golfanläggning, tränings- och friskvårdsanläggning, konferens- och eventanläggning, ett hotell, café och restaurang. Här ges förutsättningar för utveckling både på individ- och gruppnivå - året runt!

 

Idag har Halmstad Golfarena över 2 000 medlemmar som tillsammans skapar en härlig och trivsam atmosfär varje dag! Antingen spelar de golf på de varierande golfytorna för att ta sin golf till nästa nivå. Eller också tränar de tillsammans i gymmet till underbar havsutsikt och med en skön bastu som avslut. I caféet byggs gemenskapen över en kopp kaffe.

En idé föds

Grundaren och entreprenören Martin Siljegård såg behovet i golfsporten att skapa en riktigt bra träningsanläggning för golf. Året var 2009 när Martin Siljegård tillsammans med svärfar Göran Christiansson började arbeta för etableringen av Halmstad Golfarena. Idag är anläggningen utvecklingscentrum för både Aspero Golfgymnasium, samt Elitmiljö Golf som drivs av Svenska Golfförbundet och Högskolan i Halmstad. Det är en av Sveriges absolut bästa lägeranläggningar för golf och hit kommer landslag och golfklubbar från hela Skandinavien för att samlas och utveckla sina spelare. 

På Halmstad Golfarena står idag elit och motionär sida vid sida för att utvecklas som golfare. 365 dagar om året.

"Om det nu inte finns någon bra träningsanläggning för golf i Sverige - varför bygger vi inte en då!?"

Så sa Göran Christiansson, grundare och delägare, till Martin Siljegård en dag år 2008. Det var där allt startade. Ett kvitto på fina resultat fick Halmstad Golfarena år 2023 genom utmärkelsen Årets Besöksnäringsföretag i Halmstad.

394822155_855827949402953_1393703633293769293_n_edited.jpg

Klimatsmart från start

Halmstad Golfarena satsade på att göra rätt från början och gjorde viktiga investeringar för att kunna vara en hållbar och klimatsmart anläggning över tid. År 2023 togs ytterligare stora kliv genom en egen solcellspark (2,2 MWp), utfasning av fossildrivna maskiner till eldrift och laddplatser för besökare.

Göran får en egen plats

När vår året-runt-restaurang öppnades 2023 passade vi på att hylla Halmstad Golfarenas möjliggörare och huvudägare Göran Christiansson. Vi överraskade Göran med att ge restaurangen namnet Görans Bistro! I restaurangen hänger tavlan "A tribute to the caretaker" av Lars Nordin. I denna tavla ryms flera detaljer som ligger Göran nära om hjärtat. Familjen, barnbarnen, livet på havet och goda viner. Vid invigningen av Görans Bistro överlämnades tavlan av Halmstad Golfarenas delägare och styrelse till Göran som tack för alla hans insatser och stora omhändertagande av denna unika plats på jorden. Att Halmstad Golfarena ser ut som den gör idag är i mångt och mycket tack vare Göran som stöttat, pushat och alltid trott på idén att golfvärlden behöver en inspirerande och rolig plats för träning av hög kvalitet.

Så när du äter och dricker gott i Görans Bistro - tacka Göran med en skål för dina stunder här på Halmstad Golfarena!

Hör Lina Siljegård, VD berätta om utbudet som anläggningen erbjuder 365 dagar om året.

Kontakta oss

Lina Siljegård, VD & delägare

lina@golfarenan.se

Martin Siljegård, Anläggningschef & delägare

martin@golfarenan.se

bottom of page