top of page

Vi är Årets Besöksnäringsföretag 2023!

Uppdaterat: 2 nov. 2023

På årets Näringslivsgala i Halmstad utsågs Halmstad Golfarena till Årets Besöksnäringsföretag i Halmstad! Detta är vi väldigt stolta och glada för.


Priset ges till det företag som;

· bidragit till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen i Halmstad

· delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen

· utvecklar målmedvetet en hållbar verksamhet


Priset delades ut av organisationen Visita tillsammans med Destination Halmstad på Näringslivsgalan på Hotel Tylösand den 27 oktober.

Martin Siljegård, Lina Siljegård och Göran Christiansson på Näringslivsgalan som tog emot priset på fredagen. Under lördag och söndag firar vi med personal, medlemmar och gäster med tårta.

I filmen berättar Lina Siljegård, VD & delägare om året-runt-anläggningen Halmstad Golfarena. Film gjord av Joakim Leihed.


Visste du detta om Halmstad Golfarena?

Grundidén av entreprenören Martin Siljegård (på bild) var att skapa en riktigt bra träningsanläggning för golf. Året var 2009 när Martin Siljegård tillsammans med svärfar Göran Christiansson började arbeta för etableringen av Halmstad Golfarena. Kort efter sitt öppnande år 2011 fick Halmstad Golfarena utmärkelsen Sveriges bästa träningsanläggning för golf av Svensk Golf. Idag är anläggningen utvecklingscentrum för både Aspero Golfgymnasium, samt Elitmiljö Golf som drivs av Svenska Golfförbundet och Högskolan i Halmstad.

Bilderna visar grundaren Martin Siljegård samt hur det såg ut när projekt Halmstad Golfarena startade vs hur det ser ut idag.


Sen starten har anläggningen fortsatt att utvecklats till att idag vara en golfanläggning, tränings- och friskvårdsanläggning, konferensanläggning, eventanläggning, en boendeanläggning med 100 bäddar, café och restaurang Görans Bistro.

Halmstad Golfarena har idag över 2 000 medlemmar i sin golf- och gymverksamhet och är en mötesplats och utvecklingsmiljö för både elit och motionärer.

Varje år genomförs ca 1 000 gruppträningspass. Majoriteten hålls utomhus i magisk miljö till både soluppgång, solnedgång och havsutsikt. Året runt.


Unik träningslägeranläggning

Halmstad Golfarena har sen starten stått för innovation och nytänkande inom golfbranschen. Genom en komplett träningslägerprodukt för golf på en och samma anläggning reser och förlägger golfklubbar och landslag från hela Norden träningsläger här.


Halmstad Golfarena används även som uppvisningsanläggning för leverantörer som levererar till golfbranschen (ex svenska Toptracer Range och det multinationella Halmstadföretaget Range Servant.

Klimatsmart anläggning

Halmstad Golfarena har gjort viktiga investeringar för att vara en hållbar och klimatsmart anläggning. Det senaste året har hållbarhetsarbetet tagit ytterligare stora kliv genom en egen solcellspark (2,2 MWp), utfasning av fossildrivna maskiner till eldrift och laddplatser för besökare. Satsningen har fått nationell uppmärksamhet inom golfbranschen och uppmuntrar och inspirerar förhoppningsvis fler till en hållbar omställning.


Boende som sticker ut i mängden

Vintern 2022/2023 byggde Halmstad Golfarena tio golfhus som nominerades till Halmstads Arkitekturpris 2023. Husen är ritade av Fredblad Arkitekter i Halmstad. Golfhusen är byggda med hög kvalitet och hållbarhet och riktar sig till såväl familjer på semester, som träningslägergrupper och övernattande konferensgäster.


Halmstad Golfarena är en mysig och energifylld konferensplats. Läs mer.

Restaurangen Görans Bistro - en hyllning!

Görans Bistro är en hyllning till Halmstad Golfarenas möjliggörare och huvudägare - Göran Christiansson - som får idéer att bli verklighet. Hans driv och stora engagemang har fått skisser på ett papper att bli golfbana, dammar, kullar, golfhall, gym, hotell, golfhus, solcellspark, lekplats och mycket mer!


I restaurangen hänger tavlan "A tribute to the caretaker" av Lars Nordin. Här lyfts det som ligger Göran varmt om hjärtat fram. Vid invigningen av Görans Bistro överlämnades tavlan av Halmstad Golfarenas delägare och styrelse till Göran som tack för alla hans insatser och stora omhändertagande av denna unika plats på jorden.


Vi vill att alla som besöker Halmstad Golfarena ska känna sig som hemma hos oss. Välkommen du också!

776 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page