top of page

Se hit alla hallandsjuniorer!

Halmstad Golfarena vill att våra halladsjuniorer ska få träffas - även vintertid! Den 9 oktober startar vi höstens första "JuniorCamp - fysträning" under Oliver Larssons ledning.

"JuniorCamp - fysträning" vänder sig till dig som junior i Halland. Vi lägger fokus på fysträning och din fysiska förmåga, vilket är en grundsten i "golfpyramiden" framtagen av Svenska Golfförbundet. Är inte fysiken tillräckligt bra kommer du varken kunna eller orka svinga klubban och inte heller hålla dig skadefri eller fokuserad för golfspel timme efter timme!

Halmstad Golfarena erbjuder därför alla juniorer i Halland födda 2004-2012 fysträning med inriktning golf. Under fem tillfällen i höst får du som golfjunior träffa nya kompisar, lära mer om fysträning och hälsa och inte minst träna tillsammans. Vi kommer att träna;

  • explosivitet

  • styrka

  • rörlighet

  • kondition

Vi inkluderar även kortare teorigenomgångar på tema styrketräning, kost och återhämtning. Du får svar på frågor som; Vilka är de viktiga övningarna för golfsvingen och golfträningen? Hur viktig är sömnen? Vad ska man äta efter träning? Hur mycket ska man träna?

Ledare är Oliver Larsson

Ledare för fysträningen är Oliver Larsson, före detta proffsgolfare, caddie och nu personlig tränare på Halmstad Golfarena. Oliver har själv gått på Riksidrottsgymnasium, spelat golf på college i USA samt gjort sin utbildning på SGFs Elitmiljö Halmstad.

Fem tillfällen under höstterminen

Varannan söndag kl.10.30-12.00 följande datum;

  • 9 oktober

  • 23 oktober

  • 6 november

  • 20 november

  • 4 december

​Pris och anmälan

250 kr per gång och junior (inklusive mellanmål).

Maximalt 20 deltagare. Deltagare som anmäler sig till samtliga tillfällen har förtur. Först till kvarn gäller. Vi fyller på deltagare allt eftersom i händelse av frånvaro / mån av plats. Kontakta oss på telefon 035-241 19 20 eller reception@golfarenan.se.

Vid avanmälan mindre än 48 timmar innan passet debiteras hela avgiften.


Golfpyramiden av Svenska Golfförbundet tydliggör vad du behöver träna för att utvecklas till en duktig golfare. Oliver Larsson (på bilden som caddie till Ingrid Lindblad) är ledare för träningsdagarna och kommer fokusera på pyramidens grundfundament - kroppens fysiska förmåga.

170 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page