top of page

Utvecklingsmiljö för både motionär och elit

Nu har en ny skoltermin startat och vi ser just nu nya elever och studenter träna här på Halmstad Golfarena. Glada, motiverade och energiska! Studenterna från Svenska Golfförbundet Elitmiljö Golf Halmstad har Halmstad Golfarena som sin bas för sin utveckling och har haft detta sen starten av utbildningsprogrammet. Eleverna på Aspero Golfgymnasium i Halmstad har sen länge regelbunden träningstid på Halmstad Golfarena. Vi är måna om att stötta utvecklingen av unga idrottare och ser oss som en viktig pusselbit för att Halmstad ska få fram ännu fler duktiga golfare. Det är vi stolta över.

Ni som medlemmar ser de unga studenterna hos oss nästan varje dag. Låt er inspireras!

Aspero Golfgymnasium in action. Foto: Joakim Leihed.

Elever och studenter är hos oss från skolstart till skolavslutning. Hela hösten, vintern och våren tränar de flitigt – både utomhus och inomhus på alla golfytor. I skrivande stund öser det beröm över Arenabanan, 9-hålsbanan som är utmanande, fostrande och rolig. Här är det både roligt och utvecklande att gå varv på varv!

Miljön och atmosfären är unik på Halmstad Golfarena. Här trivs både elitgolfare och motionärsgolfare - sida vid sida. Det är så vi vill ha det!

Vad kännetecknar en bra utvecklingsmiljö?

En utvecklingsmiljö ska ge goda förutsättningar att träna på det som du behöver bli bra på. Du ska kunna träna på alla de tänkbara situationer som du kan hamna i ”när det väl gäller”. Det ska också vara en miljö som inspirerar, motiverar och utmanar dig. Runt omkring dig behöver du kompetens som kan coacha dig. Detta är hela grundidén med Halmstad Golfarena och det är denna grundidé som gjort anläggningen så unik.


SGF Elitmiljö Golf Halmstad har Halmstad Golfarena som sitt utvecklingscentrum. De lyfter fram att deras elitmiljö består dels av grupporganiserad träning så att varje person får bra sparring, dels individuell träning och coachning. Tillsammans med otroligt hög kompetens hos tränarstaben kan vi på Halmstad Golfarena intyga. Den ”motionärsutvecklingsmiljö” som vi har på Halmstad Golfarena bygger på samma byggstenar. Som golfmedlem har vi kostnadsfri träning i grupp tillsammans med vår golfpro Jakob Stenberg. Träningen är organiserad för att bli gjord på ett kvalitativt sätt och du får sparring med andra golfmedlemmar. Du kompletterar detta med individuell coachning (golflektioner) där fokus ligger på dig och din teknik för att få ytterligare utveckling! I gymmet och på gruppträningspass bygger du kroppen för att hålla länge (hålla dig skadefri), orka gå flera timmar på golfbanan och att kroppen är tillräckligt rörlig för att genomföra svingen utan motstånd.


Nu går vi in i höst och snart vinter. Det är nu studenterna på SGF Elitmiljö Golf Halmstad och eleverna på Aspero Golfgymnasium lägger planen framåt och siktar på framtiden.

Hur ser din plan ut för att du ska vara än mer förberedd och starkare när nästa års golfsäsong startar?

Ta sikte framåt. Vad vill du bli bättre på? Hur behöver du träna för att nå dit? Lycka till!
265 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page