top of page

Respekt och trygghet är dagens ord om träning och COVID-19

Det är ingen kvalificerad gissning att vi kommer få skärpta råd angående hur och vad vi kan göra för att begränsa den ökade spridningen av COVID-19 i vårt samhälle. Vi på Halmstad Golfarena är trygga i hur vi utformat vår verksamhet och tacksamma för hur ni som använder vårt gym hjälper varandra.


Sedan i våras har vi vidtagit en mängd åtgärder och det är verkligen glädjande att se hur alla försöker att agera respektfullt mot varandra. De allra flesta gruppträningspassen har genomförts utomhus och med begränsat antal deltagare. Under sommaren har vi sakta ökat gruppstorlekarna men kommer vi sannolikt att behöva minska ner dem igen. 


I gymmet har det gradvis blivit allt fler som tränar och idag när jag passade på att röra på mig lite runt lunchtid var det förhållandevis välbesökt. Alla agerar på ett bra sätt och förefaller noga med att torka av använd utrustning. Glädjande.


Vi har utökad städfrekvens i gymmet och kommer framöver även använda ett nytt, långtidsverkande rengöringsmedel som tar död på såväl bakterier som virus. Mängder av sprayflaskor med desinfektionsmedel och rejält med torkpapper (för engångsbruk) är också tillgängligt över hela gymytan.


Det som kommer ske inom kort, om det kommer utökade restriktioner, är att även du som vill träna själv i gymmet behöver boka plats (idag enbart bokning för deltagande i pass). Vi räknar med att cirka 20 personer kan vistas i gymlokalerna samtidigt för att alla ska kunna röra sig obehindrat utan att utsättas för någon större risk av smittspridning. Den totala ytan är ungefär 400 kvadratmeter så du som tränar kommer teoretiskt att ha 20 kvadratmeter för dig själv. Alla har ett ansvar att vistas på en yta där det inte redan är många andra som rör sig. Då har vi en trygg situation. Vissa träningspass kanske du däremot behöver avstå från någon övning som du planerat för, men det löser vi tillsammans – eller hur!


OM detta blir aktuellt så kommer vi att lägga upp tider i ”Gymsystem” där du kan boka in dig på tider om en och en halv timme. Vi kommer även att avsätta några tider varje dag som är avsedda för personer i riskgrupp. ALLA behöver respektera detta för att det ska fungera (du befinner dig inte godtyckligt i riskgrupp)! Om du behöver hjälp med att använda ”Gymsystem” för tidsbokning kan du kontakta receptionen.


Vissa dagar/tider efter klockan 18.00 på vardagar kommer vi att minska ner antalet tillgängliga platser i gymmet då vi bedriver gruppträning i en av lokalerna. Dessa pass kan inte hållas på annan plats. Därav begränsningen. Om du befinner dig i gymmet utan att ha bokat tid kan du bli ombedd att lämna lokalen (förutsatt att vi inför tidsbokningen alltså).


Det har också hunnit bli höst med obligatoriskt regn och rusk. Det gör att vissa gruppträningspass inte går att hålla utomhus av praktiska skäl (utrustningen tål det inte). När vädret begränsar oss kommer passen att hållas i golfhallen på den plana ytan. Det kommer fortsatt att fungera fint att träna puttning på den övre ondulerade platån samtidigt, men då till musik med mera.


Vi kommer säkerligen behöva vidta ytterligare anpassningar och åtgärder för att kunna fortsätta bedriva högkvalitativ verksamhet. Men det gör vi tillsammans med er. Alternativet att stänga ner är ju så ofantligt mycket sämre.


Tack för att ni respekterar varandra och hjälper oss att skapa er dag!


Martin Siljegård med personal

143 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page