Välkommen till

Skidarenan

Skidarenan ligger på Halmstad Golfarena som är en golfanläggning ca: 10 minuter med bil från centrala Halmstad. För golfaren är detta ett paradis och vintertid finns här ett två kilometer långt skidspår som passar såväl Vasalöparen som nybörjaren. Spåren är lättåkta utan några större backar. Generellt sett prepareras spåren inför varje dag, men detta är en bedömningsfråga där vädret har stor påverkan. Att vi alltid vill leverera bra spår är en självklarhet!


I Arenahuset finns café med lättare mat (mackor, gulaschsoppa, sallad, kaffe etc.). Här kan du också hyra skidor. Vi har ett begränsat antal utrustningar så förbokning kan vara en god idé. Barn under 10 år åker gratis i betalande målsmans sällskap, läs mer under "Priser & Öppettider".

pris & öppet

Vill du veta mer om alla praktiska detaljer kring ditt besök så klicka nedan.

skidspåret

Vill du veta mer om skidspåret och andra teknikaliteter så klicka nedan.

skidskola

Vill du utveckla din åkteknik och bli en bättre längdåkare så klicka nedan.

skidresan

Vi tackar alla deltagare som hängde med oss till Mora på årets lyckade Glidarresa. Lycka till med fortsatta bravader i skidspåret 2019!

följ oss!

Hitta till oss!

Halmstad Skidarena

Strandlida 464

305 91 Halmstad

035 - 241 19 20

[email protected] 

öppettider

Måndag - Fredag 08.00-20.00 

Lördag - Söndag 08.00-18.00


Vad är Golfarenan? Vissa säger "en golfanläggning". Andra säger "ett Gym". Någon säger "ett hotell" och en annan säger "en konferensanläggning". Man kan sätta många positiva etiketter på Golfarenan, men som någon sa: "Måste upplevas - kan inte beskrivas..." Ja, det stämmer rätt bra. Välkommen.

KontaktA oss!

Aktuellt

JANUARI, 2018 — SKIDARENAN

Glidarresan = Succéresan

I Januari 2018 drog vi på Glidarresa till Mora och Vasaloppsarenan tillsammans med ett 20-tal skidåkare från Halland. Med mer än en meter natursnö i terrängen fanns det minst sagt goda förutsättningar för några lyckade skiddagar.


Boendet på trevliga Moraparken motsvarade förväntningarna och med god mat genomförde vi många givande och utmanande träningspass. Att somna ovaggad var inga större problem.


Nyheten för årets Glidarresa var att den planerats in under samma helg som Moraloppet kördes. Ett skidlopp som är seedningsgrundande till Vasaloppet. Stora delar av gruppen valde att genomföra tävlingen och gjorde det med fina resultat. De som inte åkte följde med till Oxberg och passade på att få ett långpass i benen.


Från Skidarenans sida är vi mycket nöjda med Glidarresan 2018 och kommer att genomföra en Glidarresa 2019 med samma koncept som utgångspunkt!


Tack för en fantastisk resa 2018-gänget och välkommen att hänga med 2019!


* Information om resan 2019 finns på webben och till höger finns en film från resan 2018.


Kenneth Rolling, Viktor ”Vasacoachen” Johansson & Martin Siljegård

September, 2018 — SKIDARENAN

Dags att väcka upp Skidarenan ur sommardvalan!

Här har det varit lugn och ro sen förra vintern – tro inte att vi ligger på latsidan för det! Vi har investerat i ytterligare snökanoner och ökar kapaciteten på snötillverkningen inför årets säsong med ca: 30%. Vid gynnsamt väderläge ska vi alltså kunna tillverka betydligt mer snö än tidigare - bra för att komma igång så snabbt det bara är möjligt. Det är som vanligt kylan som är viktigt och svår att påverka.


Vädret ja – nu börjar långtidsprognoserna att dyka upp på olika webbsidor. Än så länge finns det ingen riktig röd tråd i gissningarna (om än rätt så kvalificerade gissningar). Det är allt från "el Ninõ" till låg solaktivitet och havstemperaturer i analyserna. Låt oss hoppas att vi får en vädersituation som ger oss ihållande kyla likt förra året (februari-mars 2018), men att den dyker upp lite tidigare. December blir fint om man får önska.


Årskorten – vi har samma rabatterade erbjudande som förra säsongen. Se sidan ”Info, Priser & Öppet” för priserna till Skidarenan säsongen 2018/2019.


Hoppas vi ses i spåren snart!

Priser & öppettider

Våra öppettider

Måndag – Fredag: 08.00 – 20.00

Lördag – Söndag: 08.00 – 18.00


Elbelysning alla dagar från skymning till 22:00 (avser ca: 1km spår). Spåravgift löses innan stängning av receptionen.

Åkkort 2018/2019

Priser till skidspåret 2018/2019:

Vuxen Säsongskort: 1795 kr, dagskort 130 kr.

10-kort Gym/Skidor: 1 100:-

Ungdom 10 år t.o.m. 19 år: Säsongskort 1250 kr, dagskort 90 kr

skidHyra

Basutrustning – 100 kr för 3 timmar (+ avgift på 50kr vid förbokning). Ungdomar mellan 11-19 år 70kr för 3 timmar.

Barn under 10 år – 50 kr/barn.

Barn under 10 år åker skidor gratis i betalande målsmans sällskap, gäller ett barn per betalande vuxen. För dessa barn gäller även fritt lån skidutrustning (i mån av tillgång). För er som vill låta era barn prova skidåkning utan att ni själva behöver åka, hänvisar vi till Halmstad Skidklubbs verksamhet (www.halmstadskidklubb.se)


Försäljningen av säsongskorten sker på Halmstad Golfarena/Skidarenan.

Snögaranti

Om du köper ett säsongskort och Skidarenan av olika skäl inte kan öppna spåren säsongen 2018/2019, är ditt säsongskort giltigt även säsongen (2019/2020). Spåren är att betrakta som öppnade om Skidarenan håller en spårsträckning om minst 400 meter öppet i minst 2 dagar.

Fakta om skidspåret

Kan man verkligen tillverka snö i Halmstad? 

Svaret är ja – under förutsättning att det blir tillräckligt kallt. Och tillräckligt innebär ca: tre minusgrader. Bäst är det när temperaturen kryper ner mot minus åtta till tio grader. Faktum är att det gör det rätt ofta på vintern i Halmstad, men inga längre perioder.

Därför har vi ett modernt, högeffektivt konstsnösystem som består av fem stycken snökanoner, två lansar och en fläktkanon, som vi kan flytta runt på anläggningen och tillverka snön där den behövs – i spåret.


Spåret är som längst ca: 2 kilometer, men det varierar beroende på säsong och kyla. Särskilt kuperat är det inte, men åka ovallat kan bli tyngre än du tror…


Vi lägger dubbelspår hela sträckningen och om snötillgången möjliggör det skapar vi förutsättningar för skateåkning. Preparering av spåren sker med en pistmaskin som har fräs och dubbla spåraggregat (PB 100) eller en spårsläde  – allt beroende på väder och åkbelastning. Ibland är det bäst att inte röra spåren alls om de är hårda, eller om det är varmt ute. Vi bedömer dagligen huruvida omspårning ska genomföras och detta sker huvudsakligen nattetid för att spåren ska kunna frysa ihop till nästa dag. Hög spårkvalitet är något som vi vill kunna leverera dagligen med stolthet.


Uppdatering av spårstatus sker på www.skidspar.se, samt på vår facebooksida https://www.facebook.com/skidarenan Där hittar du aktuell spårlängd och när vi senast spårade om etc.


Beroende på väder och tid på året kommer vi försöka skapa en snöbädd med ett djup på ca: 50-70 cm och en bredd på 3-4 meter. Den totala snöåtgången blir då ungefär 6000 kubikmeter (kbm) och med ett medeluttag (140 kbm/h vid -6 grader) av snösystemets kapacitet borde vi klara av att producera det med en dryg veckas ihållande kyla (maxkapacitet 200 kbm/h vid -8 grader). Vindförhållanden sprider snön vilket medför att allt vi tillverkar inte går att ta vara på. Även luftens fuktighet påverkar snökvaliteten och mängden som är möjlig att producera.

Skidskola

Förbättra skidåkning med hjälp av Skidarenans egna Vasacoach Viktor Johansson

Teknikträning

Vi går igenom alla åkstilar inom klassisk längdskidåkning. Om du vill, kan du få filmas och därefter få direkt feedback vilket ger dig en lättare förståelse på dina styrkor och svagheter. Oavsett vilken nivå du är i kommer du rulla hem med ny motivation, förbättrad teknik samt en stark grund inför vinterns utmaningar. 


Prislista – skidlektion

1 träningspass = 600/700 kr/h (medlem/icke-medlem)

5 träningspass =  575/675 kr/h (medlem/icke-medlem)

Grupplektion: 2-4 personer = 420/525 kr/h/person (medlem/icke-medlem)


Viktigt att tänka på inför teknikpasset

Kom gärna 15 minuter innan avsatt tid. Ha din utrustning förberedd. Det är en fördel om du redan har vallat dina skidor, framför allt med fästvalla. 

Skidresan

Nu är det dags igen. I januari åker vi på längdskidläger till Mora

glidarresan 2019

RESMÅL: Mora, Dalarna

PRIS: 4 500:- (Del i stuga inkl resa, helpension och alla träningspass.)

4 200:- för Årskortsmedlem gym - eller skidmedlem på Golfarenan

AVRESA: 17/1 - 08:00 - från Halmstad

HEMRESA: 20/1 - ca 13:00 - från Mora

Har du Vasaloppsambitioner ska du hänga med! 

VEM SKA ÅKA MED?

För alla som gillar längdskidor! Har du sedan ambitionen att åka Vasaloppet är detta en 

perfekt förberedelse - våra instruktörer har tillsammans åkt i mål i Mora mer än 30 gånger 

och vet det mesta du behöver veta för att få en bra resa i fäders spår.

Nu har du chansen att åka på en riktigt prisvärd och inspirerande skidträningsresa till Mora. 

Du åker tillsammans med våra kunniga instruktörer i Mora i två och en halv dag. Vi åker skidor i Vasaloppsspåren mellan Mora och Oxberg samt i de fina spårsystemen runt Hemus/Mora Skidstadion. Träningsresan innehåller totalt 6 pass (10-15 h). Under träningspassen går vi igenom den klassiska skidtekniken och ger dig individuell coaching på vägen mot att bli en effektivare och snabbare skidåkare. 

Under en av kvällarna håller vi dessutom en vallakurs där du får lära dig att valla för bästa fäste och optimalt glid. 

Vi diskuterar också utrustning rent allmänt under skidpassen.

Den 20/1 går det 45 km långa Moraloppet (seedningslopp till Vasaloppet). Vi ordnar transport till starten i Oxberg på morgonen för de som vill åka. Anmälan till Moraloppet sker på egen hand.

Vi bor centralt i Mora i fyrabäddsstugor i Moraparken. Skidspåren (inkl. elljusspår) ligger inte mer än ett stavtag från boendet. Helpension ingår i priset, men inte mat under resan upp & ner.

Har du frågor eller vill du boka - gör så här:

Har du frågor eller vill du boka - gör så här:

Mejla [email protected] eller ring 035- 241 19 20

Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller. 

Gruppbokningar på fyra personer eller flera har ytterligare 10% rabatt på priset. 

Sista anmälningsdag är 20/12. 

Observera att anmälan är bindande.

VÄLKOMNA!