Välkommen till

Skidarenan

Skidarenan ligger på Halmstad Golfarena som är en golfanläggning ca: 10 minuter med bil från centrala Halmstad. För golfaren är detta ett paradis och vintertid finns här ett två kilometer långt skidspår som passar såväl Vasalöparen som nybörjaren. Spåren är lättåkta utan några större backar. Generellt sett prepareras spåren inför varje dag, men detta är en bedömningsfråga där vädret har stor påverkan. Att vi alltid vill leverera bra spår är en självklarhet!


I Arenahuset finns café med lättare mat (mackor, gulaschsoppa, sallad, kaffe etc.). Här kan du också hyra skidor. Vi har ett begränsat antal utrustningar så förbokning kan vara en god idé. Barn under 10 år åker gratis i betalande målsmans sällskap, läs mer under "Priser & Öppettider".

pris & öppet

Vill du veta mer om alla praktiska detaljer kring ditt besök så klicka nedan.

skidspåret

Vill du veta mer om skidspåret och andra teknikaliteter så klicka nedan.

skidskola

Vill du utveckla din åkteknik och bli en bättre längdåkare så klicka nedan.

skidresan

Är du nyfiken på nästa års skidläger - glidarresan till Mora -  så klicka nedan.

följ oss!

Hitta till oss!

Halmstad Skidarena

Strandlida 464

305 91 Halmstad

035 - 241 19 20

[email protected] 

öppettider

Måndag - Fredag 08.00-20.00 

Lördag - Söndag 08.00-18.00


Vad är Golfarenan? Vissa säger "en golfanläggning". Andra säger "ett Gym". Någon säger "ett hotell" och en annan säger "en konferensanläggning". Man kan sätta många positiva etiketter på Golfarenan, men som någon sa: "Måste upplevas - kan inte beskrivas..." Ja, det stämmer rätt bra. Välkommen.

KontaktA oss!

Aktuellt

30 JANUARI, 2017 — SKIDARENAN

Glidarresan = Succéresan

Receptet för en lyckad skidresa kan sammanfattas med följande: vintriga förhållanden, gärna lite solsken, fina spår, god mat och en skön säng att vila kroppen i efter en lång dag i spåren. Vi lyckade pricka in det mesta. När gruppen dessutom är så positiv och engagerad som den vi hade med oss till Stöten i Sälenfjällen, så blir det svårt att misslyckas.


En härlig blandning av åkare med erfarenhet från tidigare Vasalopp till mer eller mindre nybörjare drillades hårt i klassisk skidteknik. Vi summerar runt 12-15 timmars skidåkning från fredag till söndag och ett ganska trött gäng underhemresan.


Tack till Stöten för bra uppbackning. Till alla deltagare vill vi säga: supertack för en fantastisk helg – vi ses nästa år igen!


Kenneth Rolling, Viktor ”Vasacoachen” Johansson & Martin Siljegård

16 NOVEMBER, 2017 — SKIDARENAN

Dags att väcka upp Skidarenan ur sommardvalan!

Här har det varit lugn och ro sen förra vintern – tro inte att vi ligger på latsidan för det! Den senaste tiden har temperaturerna sakta men säkert krypit nedåt och några nätter har vi till och med skådat minusgrader på termometern. I början av kommande vecka ser det till och med ut som att vi kommer att premiärköra våra snökanoner några timmar. Vi räknar inte med att det blir några skidspår, men vi tänker försöka lagra snön till nästa köldperiod och på så sätt ge oss själva lite försprång. Tänk om det kunde finns skidspår före jul…


Vädret ja – det spås som vanligt allt från rekordkyla till mildväder inför kommande vinter. Vi håller som vanligt på rekordkylaförespråkarna! Det dök upp en intressant artikel hos SVT som förklarar vad som behöver hända för att det ska bli kallt hos oss: www.svt.se Låt oss hoppas att vi får en vädersituation som ger oss lite ihållande kyla i år!


Årskorten – vi har samma rabatterade erbjudande som förra säsongen. Se sidan ”Info, Priser & Öppet” för priserna till Skidarenan säsongen 2017/2018.


När det gäller kommunikationen kring Skidarenan så pågår en ombyggnation av webbplatsen och hemsidan – vi planerar för att den nya sidan ska vara igång runt månadsskiftet November/December. Fram till dess hänvisar vi till vår Facebooksida för all kommunikation gällande aktuell snöstatus etc.


Hoppas vi ses i spåren snart!

Priser & öppettider

Våra öppettider

Måndag – Fredag: 08.00 – 20.00

Lördag – Söndag: 08.00 – 18.00


Elbelysning alla dagar från skymning till 22:00 (avser ca: 1km spår). Spåravgift löses innan stängning av receptionen.

Åkkort 2018

Priser till skidspåret 2017/2018:

Vuxen Säsongskort 1795 kr; dagskort 100 kr.

Ungdom 10 år t.o.m. 19 år: Säsongskort 1250 kr; dagskort 70 kr


Första barnet får också låna utrustning kostnadsfritt (så långt det räcker), följande barn under 10 år betalar 50 kr. Utrustningar på plats är av nybörjarkaraktär.

skidHyra

Basutrustning – 100 kr för 3 timmar (+ avgift på 50kr vid förbokning). Ungdomar mellan 11-19 år 70kr för 3 timmar.

Barn under 10 år – första barnet gratis, därefter 50 kr/barn.

Barn under 10 år åker skidor gratis i betalande målsmans sällskap. För er som vill låta era barn prova skidåkning utan att ni själva behöver åka, hänvisar vi till Halmstad Skidklubbs verksamhet (www.halmstadskidklubb.se)


Försäljningen av säsongskorten sker på Halmstad Golfarena/Skidarenan.

Fakta om skidspåret

Kan man verkligen tillverka snö i Halmstad? 

Svaret är ja – under förutsättning att det blir tillräckligt kallt. Och tillräckligt innebär ca: tre minusgrader. Bäst är det när temperaturen kryper ner mot minus åtta till tio grader. Faktum är att det gör det rätt ofta på vintern i Halmstad, men inga längre perioder.

Därför har vi ett modernt, högeffektivt konstsnösystem som består av fem stycken snökanoner, två lansar och en fläktkanon, som vi kan flytta runt på anläggningen och tillverka snön där den behövs – i spåret.


Spåret är som längst ca: 2 kilometer, men det varierar beroende på säsong och kyla. Särskilt kuperat är det inte, men åka ovallat kan bli tyngre än du tror…


Vi lägger dubbelspår hela sträckningen och om snötillgången möjliggör det skapar vi förutsättningar för skateåkning. Preparering av spåren sker med en pistmaskin som har fräs och dubbla spåraggregat (PB 100) eller en spårsläde  – allt beroende på väder och åkbelastning. Ibland är det bäst att inte röra spåren alls om de är hårda, eller om det är varmt ute. Vi bedömer dagligen huruvida omspårning ska genomföras och detta sker huvudsakligen nattetid för att spåren ska kunna frysa ihop till nästa dag. Hög spårkvalitet är något som vi vill kunna leverera dagligen med stolthet.


Uppdatering av spårstatus sker på www.skidspar.se, samt på vår facebooksida https://www.facebook.com/skidarenan Där hittar du aktuell spårlängd och när vi senast spårade om etc.


Beroende på väder och tid på året kommer vi försöka skapa en snöbädd med ett djup på ca: 50-70 cm och en bredd på 3-4 meter. Den totala snöåtgången blir då ungefär 6000 kubikmeter (kbm) och med ett medeluttag (140 kbm/h vid -6 grader) av snösystemets kapacitet borde vi klara av att producera det med en dryg veckas ihållande kyla (maxkapacitet 200 kbm/h vid -8 grader). Vindförhållanden sprider snön vilket medför att allt vi tillverkar inte går att ta vara på. Även luftens fuktighet påverkar snökvaliteten och mängden som är möjlig att producera.

Skidskola

Förbättra skidåkning med hjälp av Skidarenans egna Vasacoach Viktor Johansson

Teknikträning

Vi går igenom alla åkstilar inom klassisk längdskidåkning. Om du vill, kan du få filmas och därefter få direkt feedback vilket ger dig en lättare förståelse på dina styrkor och svagheter. Oavsett vilken nivå du är i kommer du rulla hem med ny motivation, förbättrad teknik samt en stark grund inför vinterns utmaningar. 


Prislista – skidlektion

1 träningspass = 600/700 kr/h (medlem/icke-medlem)

5 träningspass =  575/675 kr/h (medlem/icke-medlem)

Grupplektion: 2-4 personer = 420/525 kr/h/person (medlem/icke-medlem)


Viktigt att tänka på inför teknikpasset

Kom gärna 15 minuter innan avsatt tid. Ha din utrustning förberedd. Det är en fördel om du redan har vallat dina skidor, framför allt med fästvalla. 

Skidresan

Nu är det dags igen. I januari åker vi på längdskidläger till Mora

glidarresan 2018

RESMÅL: Mora, Dalarna

PRIS: 4 500:- (Del i stuga inkl resa, helpension och alla träningspass.)

4 200:- för Årskortsmedlem gym - eller skidmedlem på Golfarenan

AVRESA: 18/1 - 08:00 - från Halmstad

HEMRESA: 21/1 - ca 13:00 - från Mora

Har du Vasaloppsambitioner ska du hänga med! 

VEM SKA ÅKA MED?

För alla som gillar längdskidor! Har du sedan ambitionen att åka Vasaloppet är detta en 

perfekt förberedelse - våra instruktörer har tillsammans åkt i mål i Mora mer än 30 gånger 

och vet det mesta du behöver veta för att få en bra resa i fäders spår.

Nu har du chansen att åka på en riktigt prisvärd och inspirerande skidträningsresa till Mora. 

Du åker tillsammans med våra kunniga instruktörer i Mora i två och en halv dag. Vi åker skidor i Vasaloppsspåren mellan Mora och Oxberg samt i de fina spårsystemen runt Hemus/Mora Skidstadion. Träningsresan innehåller totalt 6 pass (10-15 h). Under träningspassen går vi igenom den klassiska skidtekniken och ger dig individuell coaching på vägen mot att bli en effektivare och snabbare skidåkare. 

Under en av kvällarna håller vi dessutom en vallakurs där du får lära dig att valla för bästa fäste och optimalt glid. 

Vi diskuterar också utrustning rent allmänt under skidpassen.

Den 20/1 går det 45 km långa Moraloppet (seedningslopp till Vasaloppet). Vi ordnar transport till starten i Oxberg på morgonen för de som vill åka. Anmälan till Moraloppet sker på egen hand.

Vi bor centralt i Mora i fyrabäddsstugor i Moraparken. Skidspåren (inkl. elljusspår) ligger inte mer än ett stavtag från boendet. Helpension ingår i priset, men inte mat under resan upp & ner.

Har du frågor eller vill du boka - gör så här:

Har du frågor eller vill du boka - gör så här:

Mejla [email protected] eller ring 035- 241 19 20

Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller. 

Gruppbokningar på fyra personer eller flera har ytterligare 10% rabatt på priset. 

Sista anmälningsdag är 20/12. 

Observera att anmälan är bindande.

VÄLKOMNA!