Välkommen till

Skidarenan

Skidarenan ligger på Halmstad Golfarena som är en golfanläggning ca: 10 minuter med bil från centrala Halmstad. För golfaren är detta ett paradis och vintertid finns här ett skidspår som passar såväl Vasalöparen som nybörjaren. Längden på spåret styrs av väder och framförallt kyla, men ambitionen är att få till ett spår som är 1,5-2km. Spåren är lättåkta utan några större backar. Generellt sett prepareras spåren inför varje dag, men detta är en bedömningsfråga där vädret har stor påverkan. Att vi alltid vill leverera bra spår är en självklarhet!


I Arenahuset finns café med lättare mat (mackor, gulaschsoppa, lasagne, sallad, kaffe etc.). Här kan du också hyra skidor. Vi har ett begränsat antal utrustningar så förbokning kan vara en god idé. Barn under 10 år åker gratis i betalande målsmans sällskap, läs mer under "Priser & Öppettider".

pris & öppet

Vill du veta mer om alla praktiska detaljer kring ditt besök så klicka nedan.

skidspåret

Vill du veta mer om skidspåret och andra teknikaliteter så klicka nedan.

skidskola

Vill du utveckla din åkteknik och bli en bättre längdåkare så klicka nedan.

skidresan

Häng med oss på årets glidarresa till Mora. 16-19 januari 2020 är datumet som du ska reservera!

följ oss!

Hitta till oss!

Halmstad Skidarena

Strandlida 464

305 91 Halmstad

035 - 241 19 20

[email protected] 

öppettider

Måndag - Fredag 08.00-20.00 

Lördag - Söndag 08.00-18.00


Vad är Golfarenan? Vissa säger "en golfanläggning". Andra säger "ett Gym". Någon säger "ett hotell" och en annan säger "en konferensanläggning". Man kan sätta många positiva etiketter på Golfarenan, men som någon sa: "Måste upplevas - kan inte beskrivas..." Ja, det stämmer rätt bra. Välkommen.

KontaktA oss!

Aktuellt

JANUARI 2020 — SKIDARENAN

Glidarresan = Succéresan

För tredje året går årets Glidarresa till Mora och Vasaloppsarenan. 16:e till 19:e januari är datumet som ska prickas in i kalendern. Vi bor som vanligt på Moraparken i fina stugor och har Vasaloppsspåret utanför dörren. Den mesta träningen sker vid den fantastiska skidstadion i Hemus.


På lördagen går Moraloppet som är seedningsgrundande till Vasaloppet. Vi ser till att de som vill kommer till start och tar emot er vid målgång. Ett mycket uppskattat - om än rätt jobbigt - inslag under vår träningshelg tillsammans.


Information om resan 2020 finns på här på webben och till höger finns en film från resan 2018.


Kenneth Rolling, Viktor Johansson & Martin Siljegård

oktober 2019 — SKIDARENAN

Dags att väcka upp Skidarenan ur sommardvalan!

Här har det varit lugn och ro sen förra vintern men som vanligt laddar vi för en vintersäsong - förhoppningsvis en kallare än förra året. Vintern 2018/2019 fick vi totalt 50 timmars kyla som medgav snötillverkning och då under rätt dåliga förhållanden. Med det i bagaget var vi rätt nöjda med de 500 meter skidspår vi kunde leverera i dryga 20 dagar. I år håller vi tummarna för bättre förutsättningar för snötillverkning. Planen är likt förra året att köra upp några snöhögar om det kommer en köldknäpp - som det brukar göra - i november/december. Vi lagrar den snön under skyddande dukar och tar fram den när det blir kallt senare under säsongen. Det blir en bra start och utan den strategin hade vi faktiskt inte kunna leverera några spår alls förra säsongen.


Vädret ja – nu börjar långtidsprognoserna att dyka upp på olika webbsidor. Än så länge finns det ingen riktig röd tråd i gissningarna (om än rätt så kvalificerade gissningar). Det är allt från inget "el Ninõ" år till låg solaktivitet och havstemperaturer i analyserna. Låt oss hoppas att vi får en vädersituation som ger oss mer ihållande kyla än förra året. Kylan får gärna dyka upp lite tidigare än vanligt också. December blir fint om man får önska.


Årskorten – vi har samma rabatterade erbjudande som förra säsongen. Se sidan ”Info, Priser & Öppet” för priserna till Skidarenan säsongen 2019/2020.


Hoppas vi ses i spåren snart!

Priser & öppettider

Våra öppettider

Måndag – Fredag: 08.00 – 20.00

Lördag – Söndag: 08.00 – 18.00


Elbelysning alla dagar från skymning till 22:00 (avser ca: 1km spår). Spåravgift löses innan stängning av receptionen.

Åkkort 2019/2020

Priser till skidspåret 2019/2020:

Vuxen Säsongskort: 1795 kr, dagskort 130 kr.

10-kort Gym/Skidor: 1 100:-

Ungdom 10 år t.o.m. 19 år: Säsongskort 1250 kr, dagskort 90 kr

skidHyra

Basutrustning – 100 kr för 3 timmar (+ avgift på 50kr vid förbokning). Ungdomar mellan 11-19 år 70kr för 3 timmar.

Barn under 10 år – 50 kr/barn.

Barn under 10 år åker skidor gratis i betalande målsmans sällskap, gäller ett barn per betalande vuxen. För dessa barn gäller även fritt lån skidutrustning (i mån av tillgång). För er som vill låta era barn prova skidåkning utan att ni själva behöver åka, hänvisar vi till Halmstad Skidklubbs verksamhet (www.halmstadskidklubb.se)


Försäljningen av säsongskorten sker på Halmstad Golfarena/Skidarenan.

Snögaranti

Om du köper ett säsongskort och Skidarenan av olika skäl inte kan öppna spåren säsongen 2019/2020, är ditt säsongskort giltigt även säsongen (2020/2021). Spåren är att betrakta som öppnade om Skidarenan håller en spårsträckning om minst 400 meter öppet i minst 2 dagar.

Fakta om skidspåret

Kan man verkligen tillverka snö i Halmstad? 

Svaret är ja – under förutsättning att det blir tillräckligt kallt. Och tillräckligt innebär ca: tre minusgrader. Bäst är det när temperaturen kryper ner mot minus åtta till tio grader. Faktum är att det gör det rätt ofta på vintern i Halmstad, men inga längre perioder.

Därför har vi ett modernt, högeffektivt konstsnösystem som består av fem stycken snökanoner, två lansar och en fläktkanon, som vi kan flytta runt på anläggningen och tillverka snön där den behövs – i spåret.


Spåret är som längst ca: 2 kilometer, men det varierar beroende på säsong och kyla. Särskilt kuperat är det inte, men åka ovallat kan bli tyngre än du tror…


Vi lägger dubbelspår hela sträckningen och om snötillgången möjliggör det skapar vi förutsättningar för skateåkning. Preparering av spåren sker med en pistmaskin som har fräs och dubbla spåraggregat (PB 100) eller en spårsläde  – allt beroende på väder och åkbelastning. Ibland är det bäst att inte röra spåren alls om de är hårda, eller om det är varmt ute. Vi bedömer dagligen huruvida omspårning ska genomföras och detta sker huvudsakligen nattetid för att spåren ska kunna frysa ihop till nästa dag. Hög spårkvalitet är något som vi vill kunna leverera dagligen med stolthet.


Uppdatering av spårstatus sker på www.skidspar.se, samt på vår facebooksida https://www.facebook.com/skidarenan Där hittar du aktuell spårlängd och när vi senast spårade om etc.


Beroende på väder och tid på året kommer vi försöka skapa en snöbädd med ett djup på ca: 50-70 cm och en bredd på 3-4 meter. Den totala snöåtgången blir då ungefär 6000 kubikmeter (kbm) och med ett medeluttag (140 kbm/h vid -6 grader) av snösystemets kapacitet borde vi klara av att producera det med en dryg veckas ihållande kyla (maxkapacitet 200 kbm/h vid -8 grader). Vindförhållanden sprider snön vilket medför att allt vi tillverkar inte går att ta vara på. Även luftens fuktighet påverkar snökvaliteten och mängden som är möjlig att producera.

Skidskola

Förbättra skidåkning med hjälp av Skidarenans egna Vasacoach Viktor Johansson

Teknikträning

Vi går igenom alla åkstilar inom klassisk längdskidåkning. Om du vill, kan du få filmas och därefter få direkt feedback vilket ger dig en lättare förståelse på dina styrkor och svagheter. Oavsett vilken nivå du är i kommer du rulla hem med ny motivation, förbättrad teknik samt en stark grund inför vinterns utmaningar. 


Prislista – skidlektion

1 träningspass = 600/700 kr/h (medlem/icke-medlem)

5 träningspass =  575/675 kr/h (medlem/icke-medlem)

Grupplektion: 2-4 personer = 420/525 kr/h/person (medlem/icke-medlem)


Viktigt att tänka på inför teknikpasset

Kom gärna 15 minuter innan avsatt tid. Ha din utrustning förberedd. Det är en fördel om du redan har vallat dina skidor, framför allt med fästvalla. 

Skidresan

Nu är det dags igen. I januari åker vi på längdskidläger till Mora

glidarresan 2020

RESMÅL: Mora, Dalarna

PRIS: 4 500:- (Del i stuga inkl resa, helpension och alla träningspass.)

4 200:- för Årskort- / halvårskortsmedlem gym - på Halmstad Golfarena

AVRESA: 16/1 - 08:00 - från Halmstad

HEMRESA: 19/1 - ca 13:00 - från Mora

Har du Vasaloppsambitioner ska du hänga med! 

VEM SKA ÅKA MED?

För alla som gillar längdskidor! Har du sedan ambitionen att åka Vasaloppet är detta en 

perfekt förberedelse - våra instruktörer har tillsammans åkt i mål i Mora mer än 30 gånger 

och vet det mesta du behöver veta för att få en bra resa i fäders spår.

Nu har du chansen att åka på en riktigt prisvärd och inspirerande skidträningsresa till Mora. 

Du åker tillsammans med våra kunniga instruktörer i Mora i två och en halv dag. Vi åker skidor i Vasaloppsspåren mellan Mora och Oxberg samt i de fina spårsystemen runt Hemus/Mora Skidstadion. Träningsresan innehåller totalt 6 pass (10-15 h). Under träningspassen går vi igenom den klassiska skidtekniken och ger dig individuell coaching på vägen mot att bli en effektivare och snabbare skidåkare. 

Under en av kvällarna håller vi dessutom en vallakurs där du får lära dig att valla för bästa fäste och optimalt glid. 

Vi diskuterar också utrustning rent allmänt under skidpassen.

Den 18/1 går det 45 km långa Moraloppet (seedningslopp till Vasaloppet). Vi ordnar transport till starten i Oxberg på morgonen för de som vill åka. Anmälan till Moraloppet sker på egen hand.

Vi bor centralt i Mora i fyrabäddsstugor i Moraparken. Skidspåren (inkl. elljusspår) ligger inte mer än ett stavtag från boendet. Helpension ingår i priset, men inte mat under resan upp & ner.

Har du frågor eller vill du boka - gör så här:

Har du frågor eller vill du boka - gör så här:

Mejla [email protected] eller ring 035- 241 19 20

Antalet platser är begränsade så först till kvarn gäller. 

Sista anmälningsdag är 20/12. 

Observera att anmälan är bindande.

VÄLKOMNA!