Träningsläger

Vi kan golf. Vi kan träningsläger.

Ända sedan Golfarenans födelse har mängder av klubbar och grupper valt oss och vår anläggning för att slipa på golfformen.

Välkommen till 200 000 kvadratmeter lekplats för golfare!

golfarenan - en översikt

På Golfarenan kan du träna på golfens alla olika element. Det spelar ingen roll om du är här på landslagsläger eller nybörjar-camp. Här är träningen för alla förmågor och du anpassar lätt övningarna så att de ligger på rätt nivå för din golf. Du kan simulera alla möjliga lägen och situationer, precis likt de du hamnar i på en golfbana. Halmstad Golfarena består av flera olika spelområden, som hela tiden förändras och utvecklas, för att du som golfare ska få nya utmaningar i din träning och lek. Vi tar hand om er grupp och ser till att ni får bästa möjliga läger. Det enda ni ska bekymra er om är om ni ska ha dags- eller övernattningsläger!


Kika nedan för att se våra olika träningsområden och hur ni kan ha nytta och nöja av dessa!

Våra träningsområden

Vad kan vi erbjuda dig? Massvis, men det är  lite beroende på vad du är ute efter. Behöver du träna, eller rättare sagt, vill du träna? I så fall kan vi erbjuda möjligheter som få kan matcha. Här kan du träna autentiskt och som på riktigt. Från riktiga lägen. Kul och nyttigt. Är du mer en person som vill spela, så har vi  flera olika alternativ att erbjuda. Dels finns vår utmanande niohålare - Arenabanan - en skotsk klassiker i miniatyr. Sen har vi vår Äventyrsgolf "Himalayas" där alla kan spela, även du som aldrig hållit i en klubba. Sist men inte minst så har vi närspelsbanor som gör träningen till spel.

område: Chip & putt

Chip & Putt består av två större greenområden. Den ena greenen är den stora puttinggreenen som lätt inhuserar ett större träningsläger för diverse puttövningar. Greenen har några diskreta fall och unduleringar och testar även den bästa puttaren utan att vara skrämmande vid första anblick. En bra green för både korta och långa puttar.


Den andra greenen är däremot stöpt i en helt annan form. Chipgreenen, som självklart även kan användas till puttningar, är greenernas motsvarighet till ett stormigt hav. Här får du användning av alla dina närspelsslag. Korta chippar, känsliga lobbslag, kluriga bunkerslag och mycket mer. Nio flaggplaceringar som byts med jämna mellanrum. Runt green kan du slå från foregreen, lätt ruff, bunker och fairway.


Chip & Putt är närspelets nav på Golfarenan. Det bästa är att det dessutom är ett riktigt roligt område!


område: Driving range

Varför ska en driving range inte vara inspirerande? Ja, det frågade vi oss också. Därför skapade vi en dubbelsidig range som tillåter golfaren att skräddarsy sina olika lägen. Först och främst kan du välja vindriktning. Medvind får du oftast från havssidan medan solsidan ger dig motvind. Grästee har vi på båda sidor och skulle det vara hällregn, snö eller om du vill stå under tak så har vi utslagsbås med uppvärmning på solsidan. Men du kanske inte vill slå utslag från tee? Du kanske hellre vi träna på dina långa bunkerslag, eller från ruffen. Inga problem, på Golfarenan kan du träna på allt. Själva rangen är uppbyggd som en golfbana och ser ut som en golfbana. Vi har flera greener och träff mål och hela range är ondulerad - precis som på riktigt!


KORTA FAKTA:

365 meter lång | 7 målgreener – 60 till 250 meter | Kuperad layout | 5000 kvadratmeter grästee |

Konstgreener för åretrunt-spel! | Ondulerad utslagsplats | Grästee på båda sidor

område: närspelsområdet

Ja, ni kanske har hört det förut, men det tåls att upprepa. Vi tycker att man ska träna som man spelar, alltså spela från riktiga lägen och öva på de situationer som man stöter på under en runda. Detta har självklart varit grundbulten i designen av närspelsområdet och alla de ständiga förbättringar vi gör på området. Närspelområdet är ett övningsområde för det lite längre wedgarna och finkalibrering av närspelet. Precis som på de andra områdena kan du välja att träna från grästee, ruff, olika bunkrar och diversa andra gräsunderlag.

De olika träningstees är utmärkta runtom på området och på själva greenområdet finns det flera olika flaggor att ta sikte emot.

område: arenabanan

Från början hade vi ett par Arena-hål, men tankarna växte och sedan 2015 har vi en slopevärderad 9-hålsbana av allra högsta kvalitetsstandard. För dig på träningsläger erbjuder banan en möjlighet att tillämpa dina nyvunna kunskaper i praktiken. Banan är inte lång och inte heller speciellt lätt, så det krävs att strategin är klar och att du har ett gott omdöme. Många greener är designade med luriga avrinningsområden och vinden är alltid en faktor vid spel. Även om banan inte används för träning i en klassisk bemärkelse så erbjuder den ett roligt och nyttigt avbrott i momentträningen på respektive område.


Läs mer om golfbanan via länken nedan:

ARENABANAN

område: himalayas - äventyrsgolfen

Himalayas Äventyrsgolf är en puttingupplevelse i särklass. Flera tusen kvadratmeter ondulerad green designad efter förlagan i självaste St Andrews. Fungerar lika bra som en kul mellanaktivitet som en formell puttövning. Lätt är det inte så med en glass på spel är matchen helt vidöppen!

Ett gäng golfspelare leker på Himalayas äventyrsgolf på Halmstad Golfarena.

område: gymmet

I den moderna golfen är fysträningen lika viktig som själva golftekniken. Hos oss kan du träna på båda delar så klart. I vårt nyrenoverade gym finns alla förutsättningar att sy ihop bästa möjliga kombination av fys- och golfträning. Vi har alla tänkbara träningsmaskiner, fria vikter, cardioutrustning och mycket mer. Ja, allt du behöver för att bygga upp ett fyspass i världsmästarklass. Jo, gymmet är ett Eleiko-gym, och förutom gymmet har vi finfina gruppträningsmöjligheter samt intruktörer och PT:s som gärna hjälper er med träningsupplägget.

område: BOENDET och MATEN

Hos oss bor ni fint i något av våra fyrbäddsrum med havsutsikt, eller varför inte i någon av våra golf- och familjestugor. För det lite större lägret kan vi även arrangera sovsalslösningar. I och med att vi vet att golf är sport och idrottare kräver rejält med mat erbjuder vi kost som håller även den hungrige i schack tills nästa måltid. I alla våra boendelösningar ingår en stor frukostbuffé och resten av menyn lägger vi i Golfarenakockens vana händer.

Vill du veta mer?

Skriv till oss nedan så berättar vi mer om våra lösningar för träningsläger!