Spela och träna på Golfarenan 

Vad kan vi erbjuda dig? Massvis, men det är  lite beroende på vad du är ute efter. Behöver du träna, eller rättare sagt, vill du träna? I så fall kan vi erbjuda möjligheter som få kan matcha. Här kan du träna autentiskt och som på riktigt. Från riktiga lägen. Kul och nyttigt. Är du mer en person som vill spela, så har vi  flera olika alternativ att erbjuda. Dels finns vår utmanande niohålare - Arenabanan - en skotsk klassiker i miniatyr. Sen har vi vår Äventyrsgolf "Himalayas" där alla kan spela, även du som aldrig hållit i en klubba. Sist men inte minst så har vi närspelsbanor som gör träningen till spel.

följ oss!

Hitta till oss!

Halmstad Golfarena

Strandlida 464

305 91 Halmstad

035 - 241 19 20

[email protected] 

öppettider

Måndag - Fredag 08.00-20.00 

Lördag - Söndag 09.00-18.00


Vad är Golfarenan? Vissa säger "en golfanläggning". Andra säger "ett Gym". Någon säger "ett hotell" och en annan säger "en konferensanläggning". Man kan sätta många positiva etiketter på Golfarenan, men som någon sa: "Måste upplevas - kan inte beskrivas..." Ja, det stämmer rätt bra. Välkommen.

KontaktA oss!

Priser

GOLFTRÄNINGSMENY

Dagskort 

ger fri tillgång till hela Golfarenan inklusive gym & gruppträning samt fria premium-rangebollar.

VUXNA

350:- (i sällskap med Medlem)

500:- (utan Medlem)


10*-19 år

250:- (i sällskap med Medlem)

350:- (utan Medlem)

Barn som ännu inte fyllt 10 år får följa med i betalande målsmans sällskap. Ett barn per målsman gäller.

greenfee 

ger fri spelrätt till arenabanan i den utsträckning man löst greenfee för..

VUXNA

9 hål/18 hål 

 150:-/300:- (i sällskap med Medlem)

250:-/400:- (utan Medlem)

100:-/200:- (Hallandsgreenfee)


10*-19 år

9 hål/18 hål 

 100:-/175:- (i sällskap med Medlem)

200:-/300:- (utan Medlem)

Barn som ännu inte fyllt 10 år får följa med i betalande målsmans sällskap. Ett barn per målsman gäller.

övriga spel- och träningsytor 

Rejmes short game area (chip&putt), äventyrsgolf och dirving-range

REJMES SHORT GAME AREA (CHIP&PUTT)

VUXNA/10*-19 år

 80:-/40:-

ÄVENTYRSGOLF -  HIMALAYAS

VUXNA/10*-19 år

 80:-/40:-

DRIVINGRANGE

RANGEPOLETT 65 BOLLAR

 50:-

den dubbelsidiga rangen

Vår range ser ut som en golfbana – såklart!  Du ska ju träna på slagen så som de spelas på banan och då är både mål och visuella intryck viktiga.


Varje green har fått sina mått utmätta från olika positioner på utslagsplatserna – då blir det exakt. Vi tror inte heller att du slår över Rangen. Den är mäter 365 meter rakt in i den dominanta vindriktningen. Fast du kanske får kvällssolen i ögonen när den sänker sig över Kattegatt. Men vi tycker att det är ett problem värt att leva med!


KORTA FAKTA:

7 målgreener – 60 till 250 meter | Kuperad layout | 5000 kvadratmeter grästee | 

Konstgreener för åretrunt-spel! | Ondulerad utslagsplats  | Grästee på båda sidor

rejmes short game area - chip&putt

Här har vi tagit ut svängarna, men samtidigt hållit oss inom rimliga gränser. Fast kanske inte.


Chip- och puttgreenen mäter 1300 kvadratmeter och har designats med plana ytor, lätt ondulerade och några riktiga lutningar. För så ser det ut på banan ibland!


Runt den stora greenen kan du gå en hel dag utan att behöva slå samma slag två gånger. Arkitekten har som han själv säger ”gone crazy”. Lite tokigt är det ibland, men ruskigt stimulerande. Om du får nog av avrinningsytor kan du alltid kliva ner i den tvärtorvade bunkern – ser du över kanten?


närspelsområdet

Välj tee, välj green, välj wedge... Valen är många på Golfarenans närspelsområde. är vässas närspelet som tar ditt närspel till nästa nivå.


Det finns stora likheter med andra områden på Golfarenan - främst när det gäller  att träna som man spelar. Med spellika situationer från riktiga lägen -  alla tänkbara lägen.

himalayas äventyrsgolf

Himalayas är vår stora putting-green som mäter närmare 5 000 kvadratmeter.


Förebilden hittade vi i St. Andrews där originalet och det omåttligt populära området som går under namnet ”Himalayas” finns. På Himalayas spelar gammal som ung och proffs som nybörjare – på samma villkor. Det verkade trevligt tyckte vi och byggde vårt eget ”Himalayas”. Nu kan alla som vill testa sina färdigheter på en av världens största puttinggreener komma hit. Vuxna betalar 80 kr för en runda på 18 hål och barn under 16 betalar 40 kr. Lån av klubba och boll ingår i priset.


Låt äventyret börja!

Arenabanan

Arenabanan

Arenabanan är namnet på vår fantasifulla niohålare av absolut toppkvalitet. 9-hålsbanan som är slopevärderad enligt R&A består av nio spånnande par 3- och 4-hål. 

 

En stor skillnad mot andra banor är att vi format vår bana för att passa den nya tidens golfare. Kort sagt - en modern bana. Den härliga skotska linkskänslan, den uppfriskande vinden och det böljande gräslandskapet är närvarande på alla hål. Bansträckning och layout belönar tanke och strategi mer än slaglängd. Vajande rödsvingel och frisk västanvind. Blir det bättre än så?


Någon kallade Arenabanan för en modern bana för den nya tidens golfare – kort, men klassiskt klurig. Det stämmer ganska väl. Att banan skulle vara lite kortare var ett viktigt krav när vi byggde banan. Mest för att pricka rätt mot den moderna golfaren som kanske inte vill eller kan lägga 4-5 timmar på en golfrunda. Spelupplevelsen ska vara positiv för alla kategorier av golfare. Resultatet av allt detta är en utmanande, kortare golfbana, med fantastisk finish och kvalitet. 


Normalt sett är vår anläggning öppen redan i mars på grund av det gynnsamma underlaget och den härdiga grässorten. Stänger brukar vi göra först i början av december, självklart beroende på vädret. Arenagolfaren får oftast en längre säsong än andra golfare på våra breddgrader.